Чай трав'яний печінковий
Доступні варіанти
Компоненти чаю печінковий сприяють очищенню печінки, виведенню з неї токсинів і шлаків, допомагають зняти запалення та позбутися больових відчуттів.
Склад: м'ята, звіробій, деревій (тисячолистник), кропива, цикорій, плоди шипшини, чебрець, спориш, кукурудзяні рильця, квітки календули, пижмо.
Упаковка: Дой пак з віконцем.
Вага (на вибір):
25г + 5 фільтр мішечків;
50г + 10 фільтр мішечків;
100г + 15 фільтр мішечків.
Рекомендуємо використовувати в комплексі зі збором печінковий, склад якого сприятливо впливає на роботу печінки: допомагає зміцнити здорові і відновити пошкоджені клітини, нормалізувати відтік жовчі, підвищити здатність печінки нейтралізувати шкідливі речовини.
Спосіб застосування: 2 ст. ложки збору залити 0,5 л гарячої води «білий ключ» (це вода, доведена не до кипіння, а до його перших ознак). Наполягати 7-10 хвилин, процідити. Приймати по 2 склянки щодня.
Курс прийому: 14 днів. Перерва між курсами 7 днів.
Протипоказання: вагітним жінкам, людям з індивідуальною непереносимістю трав, що входять до складу збирання.
Спосіб зберігання: зберігати в сухому, прохолодному, захищеному від сонячного світла місці при відносній вологості 70% і температурі не більше 25 ° С.
Термін придатності: 18 місяців.
Не є лікарським засобом. Перед використанням проконсультуйтеся з лікарем або фітотерапевтом.
Функції компонентів
М'ята. За рахунок високого вмісту ефірної олії листя перцевої м'яти має заспокійливу, гіпотензивну, антисептичну, знеболювальну і протиблювотну дію.
Звіробій надає на організм людини протизапальну, антидепресивну, заспокійливу, протиглисну, протимікробну, антибактеріальну, антисептичну, кровоспинну, сечогінну, в'яжучу, болезаспокійливу, ранозагоювальну, жовчогінну дію.
Деревій (тисячолистник). Має кровоспинну, протизапальну, бактерицидну, антиалергічну дію, подразнює смакові рецептори і посилює секреторну активність шлунка, розширює жовчні протоки і збільшує жовчовиділення, підвищує діурез.
Завдяки вмісту вітаміну К кропива сприяє гарному згортанню крові, має протизапальну дію і допомагає при внутрішніх кровотечах.
Цикорій має такі корисні властивості: інулін, який позитивно впливає на систему травлення, а особливо – на корисну мікрофлору кишечника і процеси засвоєння кальцію; вітаміни групи В, які необхідні для нормального функціонування нервової системи; калій та магній, які корисні для серцево-судинної системи.
Шипшина за рахунок високого вмісту аскорбінової кислоти і вітамінів групи. Ягоди шипшини рослини мають антисклеротичну і протизапальну дію.
Чебрець має дезінфікувальну, сечогінну, протиспастичну властивості, стимулює відхаркування, заспокоює.
Спориш знижує проникність стінок кровоносних судин, підвищує згортання крові, зупиняє кровотечі. Трава споришу у народній медицині застосовується при серцевому неврозі й прискореному серцебитті, поліартриті і запаленні суглобів, при геморої та лікуванні ран, забиттів.
Кукурудзяні рильця. Мають жовчогінну, діуретичну, кровоспинну і гіпоглікемічну дію. При вживанні всередину спостерігається збільшення секреції жовчі, зменшення її в'язкості, зниження вмісту білірубіну, збільшення вмісту в крові протромбіну і прискорення її згортання.
Календула має виражену протизапальну, бактерицидну, противірусну, антимикотическим, ранозагоювальну, спазмолітичну властивістю; покращує процеси регенерації; збуджує секреторну активність травних органів; стимулює жовчоутворення і жовчовиділення; виявляє седативну і антиаритмічну (зменшує серцебиття) дію.
Квітки пижма виявляють протилямбліозну, протигнильну, жовчогінну, в'яжучу та спазмолітичну дію. Підвищують кислотність шлункового соку, покращують апетит і перетравлення їжі.