Eco Friendly слива - це реально?
Понад 30 хімічних обприскувань сливи за сезон - такі реалії сучасних виробників, які працюють за інтенсивною технологією, вирощуючи монокультуру (1 вид на дуже великій площу), так, це вигідно, але не здорово! Наші сливи з пермакультурного лісосаду вирощені виключно без хімії! Загалом налічується близько 15 різних сортів великих десертних слив фіолетового, червоного, жовтого кольорів.
На фото Ви можете бачити доросле дерево, яке росте в гармонії з природою! Особливість лісосаду полягає в тому, що елементи природи співпрацюють одне з одним - вибудовуються харчові ланцюжки, де на кожного шкідника знайдеться свій антагоніст (хижак), який буде з ним боротися, оскільки умови для обох сприятливі. Той хто їсть шкідника живе поруч, можливо на кущику, або на дереві іншого виду. Тому велике різноманіття посадки - це добре. Природа сама знає як краще для неї, її потрібно тільки спрямувати, а не глушити одноманітною посадкою.
Наприклад, минулого року у нас четвертина слив осипалася, зате на виході вийшло 3/4 врожаю відмінної якості. З яких ми і виготовили такі корисні та ECO Friendly товари як: сушена слива дольками, варення, пастила. Запрошуємо скуштувати!