Чай трав'яний лісовий ягідний мікс
Доступні варіанти
Карпатський ягідний чай – це САМИЙ справжній ягідний чай! Він складається з цільних засушених ягід, зібраних з турботою в мальовничих Карпатських куточках.
Склад: шипшина, глід, червона горобина, калина, чорна горобина, малина, ожина, бузина, ялівець, чорниця.
Упаковка: Дой пак з віконцем.
Вага (на вибір):
25г + 5 фільтр мішечків;
50г + 10 фільтр мішечків;
100г + 15 фільтр мішечків.
Умови зберігання: в темному сухому місці без сторонніх запахів при температурі 18-25 градусів.
Всі ягоди походять з високогірних, екологічно чистих районів Карпат. Тому ягідний чай не тільки смачний, а й корисний. Він не містить жодних ароматизаторів, штучних барвників та інших хімічних речовин, тільки натуральні дари Карпат.
Ягідний чай чудово підходить для осінньої пори. Коли не вистачає вітамінів і яскравих кольорів, організм стомлений та виснажений, підкрадається депресія, а за вікном холодно та мокро. І тільки чашечка Карпатського ягідного чаю покращить настрій, зігріє, відновить сили та енергію, а його насичений ягідний аромат нагадає про теплі літні дні. Користь ягідного чаю ще й в тому, що він містить багато вітамінів, які так необхідні в холодну пору року.
Карпатський ягідний чай – це шматочок літа, який наш магазин припас для вас на період холодів і поганого настрою.
Ягідний чай подарує Вам тільки позитивні емоціі протягом дня та затишні осінні вечори, оповиті ароматом карпатських ягід.
Щоб чай добре заварився і придбав яскраво виражений ягідний смак, рекомендується запарити ягоди в термосі не менше, ніж на годину. Т.к ягоди добре просушені і мають щільну структуру, їм необхідно більше часу, щоб "заваритися".
Не є лікарським засобом. Перед використанням проконсультуйтеся з лікарем або фітотерапевтом.
Функції компонентів
Шипшина за рахунок високого вмісту аскорбінової кислоти і вітамінів групи. Ягоди шипшини рослини мають антисклеротичну і протизапальну дію.
Глід має розширюючу дію на судини і покращує засвоєння кисню серцевим м'язом, знімає аритмію. Ягоди рослини нормалізують сон, тому настойку з них часто рекомендують при інсомнії і нервових розладах. Плоди глоду містять велику кількість пектину, який здатний виводити з організму токсини і солі важких металів.
Червона горобина сприяє процесу травлення, стимулює обмін речовин, покращує еластичність судин, має антибактеріальну, в'яжучу, сечогінну і жовчогінну дію.
Калину використовують при алергіях, при профілактиці атеросклерозу та сечокам'яної хвороб, для зняття набряків, при підвищеному артеріальному тиску, при хворобах печінки, тощо. Антисептичні та в'яжучі речовини допомагають швидкому загоєнню ран, виразок шлунково-кишкового тракту.
Властивості чорноплідної горобини забезпечують зміцнення стінок кровоносних судин, нормалізують роботу кишечника, надають спазмолітичну дію, стимулюють вироблення жовчі.
Малина містить багато вітаміну С, завдяки якому зміцнює імунітет, значно покращує колір обличчя, допомагає при проблемах зі шлунково-кишковим трактом.
Ожина, за її словами, є чудовим джерелом антиоксидантів. До них відносяться антоціани, які надають ягоді темного кольору. Вона також є відмінним джерелом вітамінів С, Е, К та мінералів таких як кальцій і марганець. «Одне горнятко сирої ожини містить 30,2 мг вітаміну С, що є половиною добової норми.
Бузина допомагає при порушенні пігментації шкіри, блефариті, кон'юнктивіті, шкірних захворюваннях і від депресій. Плоди та ягоди містять антиоксиданти, здатні нейтралізувати дію вільних радикалів. Дієтичні добавки, лікарські збори та харчі з включенням ягід мають тонізуючий ефект і підвищують працездатність.
Ялівець. Використовується в основному як: жовчогінний, сечогінний, відхаркувальний, протимікробний засіб. Відвар з ялівцю застосовують для збудження апетиту, поліпшення травлення, посилення перистальтики кишечника, поліпшення жовчовиділення.
Ягоди чорниці мають протизапальну, жарознижувальну, сечогінну та загальнозміцнюючу дію. Також застосовують як вітамінний засіб. Вони нормалізують обмін речовин, лікують подагру, артрит, позбавляють організм від глистів. Пектинові речовини зв'язують токсини, радіоактивні і важкі елементи і виводять їх з організму