Виробник Sama doyo
Китайський чай відомий тим, що його можна і потрібно заварювати багато разів. У звичайному чайнику цього не можна зробити, а ось такий заварник чаю, як ізіпот, упорається із завданням легко. Просто заливайте гарячу воду і натискайте на кнопку. І так кілька разів, поки не відчуєте, що чай спитий.
Sama Doyo – китайський чайник для заварювання чаю традиційним методом проливу. Чаїнки не запарюються окропом, а промиваються, вільно і недовго плаваючи в гарячій воді, немов би ви заварювали їх у гайвані. В цьому й полягає основна концепція приготування китайських чаїв.
Для порівняння, якщо використовувати звичайний чайник для заварки, френч-прес або чашку, напій вийде важким, сильно концентрованим і несмачним. Чай «вариться» в гарячій воді й починає гірчити. Краще не робіть так.
Як улаштований ізіпот?
Заварник для китайського чаю – ізіпот – це ультрапроста у використанні, але складна у виконанні конструкція. У верхній частині знаходиться спеціальна колба із ситечком, де заварюється чай. Ви насипаєте до неї порцію будь-якого китайського чаю або звичайного трав'яного чаю (на упаковці ми завжди вказуємо кількість для однієї заварки) і наливаєте гарячу воду. Потім опускаєте кришку і чекаєте пару секунд або хвилин (залежить від виду чаю).
Після того, як чай настоявся, натискаєте кнопку зливання зверху заварника, яка відкриває клапан у нижній частині стакана. Настій виливається до скляного чайника. Клапан захищений мікросіткою, тому навіть найдрібніші чаїнки не потраплять у ваш чай, а залишаться в заварювальній склянці.
Заварювальний стакан знімний, що спрощує процес миття чайника. У чайниках Sama Doyo він виконаний із харчового пластику. Також склянка (вона ж інфузер) щільно фіксується в шийці ізіпоту, тому його не потрібно притримувати під час розливання чаю в чашки.
Кришка надійно та щільно прилягає. Навіть якщо ви випадково перевернете чайник із заварником, рідина не проллється.
Чому SamaDoyo?
На сучасному чайному ринку Піднебесної продається маса ізіпотів різних брендів. Ми протестували багато варіантів, але вибрали китайський заварник для чаю Sama Doyo. Він, безумовно, найкращий. Зручний, естетичний, легкий, з простою і надійною конструкцією. Гармонійно виглядають на кухні. Такий чайник для чаю і в Києві виглядає доречно, як і на чайній вечірці в Букінгемському палаці.
Заварник із кнопкою – це супервинахід тайванських дизайнерів, який наочно демонструє, що китайський чай можна заварювати правильно і швидко навіть удома.
Чайник для заварки чаю: який потрібен вам
Скажемо відверто, у плані рекомендацій, який купити чайник для заварювання чаю, ми не дуже хороші порадники – нам реально подобаються всі заварники, які виставлено на полицях Lisosad. Адже ми самі відбираємо та замовляємо з фабрики Sama Doyo найкращі моделі.
Тому форма і дизайн посуду – це тільки ваші вподобання, а ось із вибором об’єму чайника допоможемо. Плануєте насолоджуватися чаюванням чи осягати дзен на самоті – пропонуємо купити чайник для заварювання чаю на 350 мл. Це найкомпактніший заварник для чаю, ціна теж мінімальна. Для посиденьок за ароматним чаєм у сімейному колі краще купити чайник для чаю об’ємом до 800 мл. Для великої компанії чаєманів потрібний мегаобсяг – китайські заварювальні чайники на 900–1100 мл. Щоб купити заварник для чаю в Україні, потрібно постаратися, проте в Lisosad й такі суперчайники є в наявності за адекватною ціною.
Чайник для заварювання чаю: ласкаво просимо до родини
Припустимо, рішення купити чайник-заварник уже прийняте. А ви знаєте, як підготувати новенький девайс до першого чаювання? Розповідаємо:
- налийте в чайник для заварювання чаю окріп і дайте відстоятися;
- злийте воду, додайте половинку чайної ложки заварки і знову залийте окропом;
- почекайте пару хвилин і знову злийте воду, приберіть чаїнки. Це поки що не чай, а тільки підготовка посуду.
Тепер чайник для заварювання чаю повністю готовий, не пахне новим посудом, не має ніяких сторонніх запахів. Можна використовувати китайський чайник для заварювання за прямим призначенням: готувати листовий чай методом проливу, як прийнято в Піднебесній.